Stress- en spanning

In onze maatschappij ontkomen we er haast niet aan: stress. We hebben volle levens en drukke dagen. Er wordt veel van ons verwacht. Zolang we ons goed en in balans voelen, is er niets aan de hand. Een beetje stress kan zelfs gezond zijn: we hebben het soms nodig om goed te presteren en om onszelf te motiveren. Stress wordt ongezond als het niet wordt afgewisseld met periodes van herstel. Als we het contact met ontspanning kwijtraken. 


Zodra er sprake is van te veel of langdurige stress, kunnen lichaam en geest onvoldoende herstellen. Lichamelijke en psychische klachten liggen dan op de loer, en dat heeft impact op ons welzijn en functioneren. Hoe meer wij uit balans raken en onze kracht verliezen, hoe meer signalen van stress wij afgeven. 


In veel gevallen is er sprake van een combinatie van lichamelijke- (somatische) en psychische klachten. Vandaar dat we deze klachten vaak behandelen met Psychosomatische Oefentherapie. Lees hier meer over mijn aanpak en de behandeling. 

Behandeling

HERVIND JE BALANS


Met Psychosomatische Oefentherapie kan ik je ondersteunen in je herstelproces. Deze therapie richt zich op het herstel van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning, zoals bij stress en overbelasting. Het draagt bij aan het versterken van persoonlijke kracht en positieve gezondheid. 

unsplash