Behandelingen

Mijn aanpak

Je kunt bij mij terecht met een breed scala aan klachten zoals overspannenheid, ademhalingsklachten, slaapproblemen, pijn, angst en vermoeidheid. Samen gaan we op zoek naar inzicht in jouw situatie en brengen we in kaart hoe we jouw klachten gaan aanpakken. Verbetering van de kwaliteit van leven en positieve gezondheid vormen de pijlers van mijn aanpak.


Doel van de behandeling  

  • Je bent bewuster van de signalen die het lichaam afgeeft. 
  • Je krijgt inzicht in bepaalde patronen in je leven waardoor je betere keuzes kunt maken. 
  • Je leert beter voor jezelf zorgen. 
  • Je neemt de regie over je leven.
  • Je zit lekkerder in je vel. 
  • Je ervaart een betere balans en belastbaarheid.
  • Je hebt meer energie en voelt je lichter en positiever.


Kortom, we werken aan een betere kwaliteit van leven. Een waardevol geschenk dat je jezelf cadeau doet, waar je iedere dag de vruchten van zult plukken.

Lichaamsbesef 

Een belangrijk onderdeel van de aanpak is lichaamsbesef. Door de maatschappij waarin we leven, lijken we soms op wandelende hoofden. De connectie met ons lichaam is vaak ver te zoeken. Veel mensen hebben niet geleerd om hun emoties te voelen. Voor je welzijn is het van belang om te weten welke lichaamssignalen zich openbaren bij bepaalde emoties. Wat zijn jouw persoonlijke triggers? En hoe ga je daarmee om?

We gaan aan de slag om meer lichaamsbesef te creëren. Als je meer in contact komt met je lichaam, kun je de signalen die het afgeeft eerder herkennen en beter lezen. Met het erkennen van deze signalen zet je een belangrijke stap, want van hieruit kun je keuzes maken die goed voor jóu zijn. Keuzes die maken dat je je grenzen beter kunt aanvoelen en bewaken. Je neemt de regie over je leven.   

Werkwijze 

We starten de behandeling met een intake waarin we jouw situatie in kaart brengen. Na drie behandelingen evalueren we de aanpak. We kijken of we op het goede spoor zitten en of de behandeling aan je verwachting voldoet. We kunnen dan eventueel bijsturen of besluiten dat een andere therapie of strategie beter bij jouw situatie past. 

Behandelingen

Psychosomatische Oefentherapie

richt zich op het herstel van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning, zoals bij stress en overbelasting. Het draagt bij aan het versterken van persoonlijke kracht.

Oefentherapie Mensendieck 

is een behandelmethode die gericht is op het verbeteren van je houding en bewegingsgedrag.

Slaapoefentherapie 

biedt ondersteuning bij slaapproblemen, zoals moeilijk inslapen, heel licht slapen of juist heel vroeg wakker worden.